vrijdag 14 juni 2019

Niet mijn tv programma

De theezak stelde mij een weer een vraag. Dit keer luidt ie : "Welk tv programma weiger je om te kijken?" Ik heb het al eerder over al die linkse praatprogramma's gehad, die ik mijd als de pest. Maar er zijn er meer. De laatste tijd komen veel korte stukjes voorbij van nieuwe programma's. Programma's, waarin men naakt naar een partner zoekt (ja, ja) en waarin jonge teven en dekhengsten met veel gejank en geschreeuw elkaar bespringen onder het mom van op zoek te zijn naar de liefde. Na de shows over domheid is het nu het naakt. Nog even en men maakt elkaar letterlijk af in een programma over ruzies.
Dat soort programma's zeggen mij enkel hoe treurig het gesteld is met het fatsoen en respect. Zowel voor jezelf als voor anderen. Het verval van onze maatschappij in beeld. De programmamakers jatten die 'formats' van populaire zenders. Populair onder de tieners. Maar de kijkcijfers zijn vooralsnog laag.
Het is tegenwoordig heel gewoon eerst een foto van het geslachtsdeel te sturen naar een onbekend iemand als kennismaking. Dat alles via het internet, dus met over en weer de vraag wie er feitelijk achter de berichten zitten. En er zijn dan altijd weer mensen, die daarin meegaan. Uit angst er niet bij te horen.