zaterdag 29 juni 2019

Buurman en buurvrouw

buurvrouw & buurvrouw in actie
Ook op de camping zijn soms mensen die wat hulp nodig hebben. Vanmorgen kwam een auto met caravan het terrein oprijden. In de auto zat enkel een persoon, een oudere man.
Ik mag dan brildragend zijn, maar ik kon toch zien dat de oude zijn caravan niet alleen zou kunnen installeren. Samen met de buurman hebben we voor de oude baas de caravan op z'n plek gerold. Toen buurman en buurman daarmee klaar waren, vroeg buurman of we de oude nog met andere zaken van dienst konden zijn. "Nee hoor, de rest gaat wel lukken", antwoordde de oude laconiek. Zijn gestel en motoriek vertelden mij iets heel anders : "Nou graag, want ik kan me nauwelijks fatsoenlijk staande houden!"
Buurman en buurman vertrokken en gingen aan de koffie.  Even later zagen we dat er een luifel en allerlei tentstokken op de grond verspreid lagen. De oude wilde de luifel door de peesrail van zijn caravan rijgen, maar dat lukte niet. Dit keer schoten buurvrouw en buurvrouw de oude te hulp. Ik dacht : de man geeft aanwijzingen en zet het duo zo aan het werk. Hij weet hoe die luifel opgezet moet worden.  Maar niet dus, want hij wist zelf niet precies hoe dat moest gebeuren. En toch bleef hij volharden in zijn aanpak. Je weet wel : ik heb er geen verstand van, maar..... Ik blij dat Sonja daar stond en niet ik. Na veel gedoe, meneer viel zelf bijna van een krukje, stond de luifel naar behoren. Buurvrouw en buurvrouw kwamen enigszins verhit terug naar hun stoel en namen zuchtend plaats in de schaduw.