dinsdag 4 juni 2019

Politieagent spelen

Dagelijks genieten we van ons uitzicht. Recht tegenover ons huisje staan in de tuin prachtige witte en gele rozen in bloei. De stamrozen zijn vorige jaar met hulp van Sonja gekocht en daar geplant. De bewoonster verzorgt ze met veel liefde. Links staat een grote rozen struik. Die groeit erg snel. We hebben hem al een keer gesnoeid en opgebonden, zodat het elektrisch zonnescherm probleemloos neergelaten kan worden. De plant zit barstensvol witte roosjes en knoppen.
Over knoppen gesproken. Voor menig scholier is de middag ook naar de knoppen. Er zijn hier werkzaamheden aan de weg gaande. Men heeft om die reden wat omleidingen geregeld. Ook voor fietsers. Maar die fietsers hebben in wezen geen enkele last van de werkzaamheden verderop. Om van hier naar Elburg te gaan en terug is het fietspad geheel vrij. En toch heeft men borden geplaatst.
De werkzaamheden vinden zo'n 500 meter verderop plaats. De kruising bij de weg naar Elburg is daarom voor doorgaand verkeer naar Kampen afgesloten. Maar de kruising zelf is voor de rest vrij. Gisteren en vanmorgen zag ik hoe scholieren uit de polder komend vanuit de richting Elburg gewoon over het fietspad reden naar Dronten. De verkeersregelaars hadden daar geen enkel probleem mee. Het fietspad is immers vrij en ze hinderen niet het overige verkeer.
Vanmiddag stond er een andere regelaar. Hij stuurde de jonge fietsers een voor een terug. Van hem moesten ze omrijden in een soort U route van 1 km. Meneer versperde de vrije doorgang op het fietspad voor hen. Dat komt natuurlijk erg raar over, vooral als je aardig wat km's af te leggen hebt. Maar ja, er staan wel borden en daar dient eenieder zich aan te houden. Ook al staan ze er feitelijk zinloos of veel te vroeg, want dan is er nog altijd iemand die voor politieagent wil spelen.