maandag 24 juni 2019

Het hitteplan

Het Hitteplan is geactiveerd en dat merk ik. Wat een hitte! Zelf kan ik niet zo goed tegen temperaturen die boven de 23 Celsius uitstijgen. Er zijn (blanke) mensen die dat niet geloven. Sommigen lachten, omdat ze dachten dat ik weer een grap maakte.
Met hogere temperaturen houd ik me maar gedeisd. Vanmiddag heb ik wel een afspraak bij de tandarts. In Lelystad. Dus ik zal even door de hitte moeten. In de behandelkamer is het gelukkig koel. Het kan zo zijn, dat ik straks met een open mond en kippenvel in de stoel lig.
De hitte is ook voor Fenna een crime. Als ze even naar buiten moet, dan loop ik zoveel als mogelijk in de schaduw met haar. Niet alleen vanwege de zon, maar ook omdat de straatstenen te warm zijn voor haar pootjes. Vanmorgen, in de schaduw van het bos, was het uitlaten geen enkel probleem. Zoals gewoonlijk proberen we niet alleen het hoofd, maar ook het hele huis wat koel te houden. Ik zag dat over een paar dagen de temperatuur wat zakt. Misschien is dat een mogelijkheid om alvast een sprongetje te maken naar het begin van onze vakantie. Met als strategie dat we ons koest houden zolang het warm is en pas gaan rijden als de temperatuur wat dragelijker is. In de wagen bevindt zich geen airco, maar wel een ingenieuze luchthapper. Táádáá!!