donderdag 27 juni 2019

Hitsig in de hitte

Vanmorgen, toen Sonja op haar Stella pakezel boodschappen deed, heb ik Fenna weer onderhanden genomen. Ik heb eerst een kam- en borstelbeurt gegeven. Omdat Sonja wat lang zou wegblijven, ben ik ook maar met een schaar aan de slag gegaan. Jawel, ik heb Fenna een knipbeurt gegeven. Op zo'n teef is het goed oefenen. Ze blijft rustig liggen en geniet zichtbaar van de fysieke aandacht. Ze ging er zelfs zo ordinair bij liggen, dat ik even om me heen keek of ik soms toeschouwers had. Tegenwoordig word je voor alles en nog wat aangeklaagd, dus. Fenna lag namelijk op haar rug met gespreide poten, terwijl ik haar borstharen kortwiekte.
Terwijl ik zo bezig was, hoorde ik achter mij gedreun, gehinnik en bonkende geluiden. Toen ik omkeek, zag ik de drie pony's die flink wat stof deden opwaaien. Letterlijk. De kleine hengst was in gevecht met twee merries. De oorzaak was niet zo moeilijk te achterhalen, want die hing een halve meter onder de buik van de hitsige hengst. De arme kerel kreeg flink wat trappen van de grote merrie. De kleine daagde de hengst voortdurend uit, maar mamma pony stond niet toe dat ze gedekt werd. Het bracht me terug naar mijn tienerjaren; flirtende meiden en een puber vol testosteron.
Toen de rust weergekeerd was en de hengst zich afzonderde, zochten de dames hem weer op. Ze liepen om hem heen en daagden hem weer uit. Kasian ja, die hengst.
De rest van de dag heb ik in mijn zwembroek gelopen. Niet vanwege die pony's hoor. Ik heb na de knipbeurt namelijk even een wasje gedaan. Ik neem niet zoveel kleding mee en datgene wat ik aan had lag in het sop. Veel mannen nemen weinig bagage mee. Ze gaan immers gewoon met vakantie. Heel anders dan vrouwen. Die gaan verhuizen. Dus ik had even aanzienlijk minder kleding. Maar bij deze temperatuur is de was zo weer droog.