donderdag 27 juni 2019

Op de uitvalbasis

In tegenstelling tot het geplande, staan we op een andere camping. Ik was glad vergeten, dat onze standaard camping volgeboekt zou zijn vanwege een of ander fietsevenement. Geen probleem, we staan nu tegenover die camping bij een boerderij. Met koeien, paarden en een drietal wat wilde pony's. Ze hebben hier ook pluimvee, waaronder pauwen en kalkoenen. Ik ben er nog niet achter hoe zo'n pauw aan zijn verstand peutert, dat ie tussen 22.00 en 09.00 uur zijn snavel moet dichthouden. Zelf heb ik geen last van de pronker, want als ik eenmaal slaap, dan slaap ik.
Even tussendoor, ik ben dus ook vergeten de lader van mijn laptop mee te nemen. Gelukkig zijn die dingen overal te koop en dus ook hier. Vooraf heb ik even de specificaties opgezocht. Je weet maar nooit met de deskundigen van nu. Ik heb nu dus een extra lader.
Wie in deze warmte gaat kamperen moet naast slim ook creatief zijn. We hebben de camper dusdanig geparkeerd, dat ie met de zijkant tegen de bosschages staat. Ik heb zo'n 2,5 meter ruimte, die lekker in de schaduw ligt. En.... niet onbelangrijk, de wind staat erop. Je kunt voelen dat de wind van over het water komt; heerlijk koel.
Omdat de boerderij in bedrijf is, zijn er wel veel vliegen. Beter dat dan muggen. Een nadeel is wel, dat we een flink eind moeten lopen om Fenna uit te laten. De boerderij heeft een vrij lange toegangsweg. Het sanitair is prima in orde. Dat komt wellicht ook doordat veel kampeerders hier met een poepdoos lopen te sjouwen om hem te legen. Was dat vroeger niet een smerig beroep?