zondag 30 juni 2019

Een oude speeltuin

Er was een tijd waarin ik als kindje in de jaren 50 in ons Leiderdorp(je) in een voor mij toen grote speeltuin speelde. Die speeltuin lag in de Resedastraat, waar niet veel later woningen werden gebouwd. Ik doel op het perceel waar nu de huisnummers 50 e.v. staan. Huisnummer 48 was toen nog de laatste woning van dat deel van de Resedastraat. Ik kan me niet herinneren in hoeverre het pleintje met de garages daar al was. Zelf dacht ik dat het ontstond tijdens de bouw van de nieuwe woningen, midden jaren 50.
Na de 'ondergang' van de A4 en de sloop van de eerste twee blokken in de Resedastraat is dat nu het deel van de Resedastraat geworden dat op de Hoofdstraat aansluit. Ik herinner me nog, dat in die grote speeltuin rechts de schommels stonden en halverwege de zandbak. Later, ik denk tijdens het bouwrijp maken van dat stuk speeltuingrond, kwam een flink kleinere (tijdelijke?) versie schuin tegenover de oude. Dat speeltuintje lag aan het begin van de rij moestuintjes achter de BG Cortslaan.
Maar ook daar kwamen later woningen te staan. Toch was er nog een plekje over voor weer een speeltuintje. Dat kwam halverwege dat deel van de  Resedastraat te liggen. Tussen de nieuwe woningen in.