dinsdag 18 juni 2019

Proefdraaien

Vanmorgen ben ik begonnen met het tevoorschijn halen van onze kampeerspullen. Ik heb ze vorig jaar, voor de winter, op de vliering gelegd. Toen ik het laddertje beklom, dacht ik : "Toch verdomd handig zo'n vliering!" De ladder is een aluminium exemplaar, het bovenste deel van een uitschuifbare ladder. Dat stuk heb ik op de juiste lengte ingekort, zodat de bovenkant niet in de weg staat, als ik hem gebruik. Ik heb hem aan de bovenkant met steunen dusdanig aangepast, dat ie niet kan wegglijden als ik erop sta. Als ie niet in gebruik is hangt ie in beugels aan het plafond. Keurig uit de weg en toch voor het grijpen. Ik vind het laddertje een aanzienlijk betere oplossing dan zo'n gammele vlizotrap. De vliering heeft een vloer van 2,6 x 2,0 meter en biedt ons voldoende extra ruimte.
Ik heb dit keer eerst de waterpomp getest. Voorheen gebeurde dat op de camping en dat leidde soms tot verrassingen. Dat kwam ook, omdat ik de pomp aan de waterslag in de bus liet hangen. Da's niet zo slim. Dus heb ik ook de waterpomp verwijderd, schoongemaakt, gedroogd en op de vliering bewaard. Met de 12 volt accu van de boormachine heb ik hem even laten draaien.
Voordat ik de bus verder inricht, ga ik eerst nog even de beide bagagebakken onder de zitbanken controleren. Pas dan kan ik het vaste bed gaan klaarmaken.
We hebben geen haast en tijd zat. Het is trouwens veel te warm om ons druk te gaan maken. Vanavond en morgenochtend vroeg is het wat koeler.