dinsdag 4 juni 2019

Goed en goedkoop


hoog en droog

Dankzij mijn /onze handigheden en hulp van de kids besparen we veel op kosten. Dat wil niet zeggen, dat ik niets uitbesteed. Als ik twijfel aan mijn eigen werk, dan laat is het door een vakman controleren.
nieuwe remtrommel achter
Laatst werd mij gevraagd hoeveel ik kwijt was aan een verversing van de motorolie inclusief een nieuwe filter. Als ik zelf de benodigde artikelen koop (motorolie plus filter en een nieuwe afsluitring) ben ik zo'n 40 euro kwijt. Ik heb zelf gereedschap inclusief een om filters los of vast te draaien. Dan moet ik ook nog een brug huren á 15 euro (20 km verderop) en zelf aan de slag gaan. Ik moet ook de oude olie en het filter naar de Milieustraat brengen. Qua kosten ben ik dan zo'n 60 euro kwijt, inclusief brandstofverbruik. Als ik voor 20 euro meer het werk kan laten doen met garantie erbij, dan kies ik voor laten doen. Ik kan er opwachten met een kop koffie of thee. Daarna kan ik met schone handen linea recta naar huis.
oude gloeibougies
Voor de gloeibougies die ik zelf vervangen heb was ik totaal iets meer dan 50 euro kwijt.
Het is niet enkel een kwestie van handig zijn, maar ook slim inkopen. Omdat ik toch goedkoper uit ben, koop ik wel kwalitatief goede producten / merkartikelen. Dus geen goedkope meuk.