vrijdag 28 juni 2019

Vrijdag, geen patatdag

Hoewel het vrijdag is, is het dit keer geen patatdag. Nee, het is nasidag! Nou ja, nasi.... Ik ga me hier in de warmte natuurlijk niet druk maken, dus hebben we zo'n kant en klaar pak gekocht. In zo'n pak zit bijna alles, behalve wat nasi juist zo lekker doet smaken. Wat me opvalt bij dat soort pakketten, is dat de groente veel 'afval' bevat. Zoals de toppen van de prei, de kop en kont van de uien en de stronken van de kool. Die gebruik ik thuis dus niet. Hier heb ik al die stukken tijdens het opbakken van de rijst uit de pan gevist en in de gft bak gegooid. Ik kom dat soort snijwerk ook tegen in kant en klare groentepakketten. Heb je die pakketten weleens met elkaar vergeleken? Enkel de tekst op het etiket is anders. Omdat er bij voorbeeld Italiaanse groentemix op staat is zo'n pakketje wel wat duurder. Om te suggereren dat het spul helemaal uit Italië komt. Dat is niet zo, want in dat land wordt normaliter gestaakt.
De fabrieksnasi kent geen trassie en de knoflook ontbreekt ook. De smaak van uitgebakken spekjes is men ook vergeten. Maar om alles toch enigszins te doen smaken, heb ik er een pakje diepvries sateh bij gedaan. Dat gekookte vlees met een vreemde soort pindasaus, zal ook zo z'n eigen verhalen hebben. We zien het maar zo : we zitten hier tussen de boeren en passen ons gewoon aan. Alleen de komkommer was gewoon. Wij hebben onze buikjes weer rond gegeten.
Toen we ons toetje genuttigd hadden, had ik het bakje op de grond gezet. Wat denk je? Binnen een minuut zag de rand zwart van de vliegen! Ik moest even slikken en dacht : "Wat heb ik gegeten?" Ik heb gelijk maar van de gelegenheid misbruik gemaakt. Ik heb een spuitbus tegen vliegende insecten gepakt en heb een gifgasaanval uitgevoerd. Ze vielen met bosjes neer. In het bakje. Dat heb ik op z'n kop in het gras in de zon gezet. Dat zal ze leren! Ik denk dat ik  door die Duitse nasi wat moorddadig geworden ben.....