maandag 10 juni 2019

Van der Mark en Trump

Gisteren heb ik naar de Superbikes in het Spaanse Jerez gekeken. Wat denk je? Michael van der Mark veroverde op zijn Pata Yamaha in de 1ste race een tweede en in de 2e race een 1e plaats! Ja, ja, een topprestatie! Geweldig. Helaas vond ik in onze main stream media, afdeling sport niets daarover. Ook niet op teletekst van nota bene onze nationale zenders. Jammer, want Michael rijdt met de wereldtop mee.
Er was wel veel aandacht voor Max Verstappen, hoewel hij in Canada slechts 5e werd.
Nu ik toch aan de overkant van de oceaan ben aangekomen : Trump deed het maar weer. De man doet nog steeds wat hij zijn kiezers beloofd heeft en dat is op zich al uniek. Voordat hij naar GB vertrok legde hij Mexico een verhoogde importbelasting op vanwege de instroom van illegalen. Na zijn terugkeer wil Mexico gehoor geven aan de oproep van Trump, om hun grenzen beter te bewaken en de stroom gelukszoekers in te tomen. En dus gaat de importheffing van tafel.
In Californië willen de Democraten dat alle illegalen gratis gezondheidszorg krijgen. Dat wil men om Trump dwars te zitten. Volgens mij zitten de Democraten hun eigen arme zieke landgenoten daarmee dwars. Die moeten namelijk voor hun zorg wel betalen.
De Amerikanen mogen dan zeuren over de lage NAVO bijdrage, maar ze vergeten wel even dat zij telkens weer zelf oorlogen beginnen. Wie een oorlog begint, moet het meest boeten betalen.