vrijdag 28 juni 2019

Fietsen in de zon


Vanmorgen was het nog lekker koel toen we op de fiets stapten. Fenna reed mee in haar karos. Voor haar is lopen naast de fiets in deze temperaturen not done. Al laat ze wel geregeld merken een overschot aan energie te hebben. Vanmorgen vroeg heb haar op de camping daarom wat laten rennen. Toen kon het nog met de relatief lage temperatuur en in de schaduw. We hebben totaal 30 km gefietst. Wat mij betreft lang zat.
Halverwege kwamen we bij een ruïne van een oude boerderij. Nog geen 50 meter verderop was een brede wetering. Daar hebben we Fenna in het water gegooid. Ik bedoel, een stok in het water gegooid, waar Fenna achteraan dook. Zo hebben we haar een paar verkoelende duiken laten nemen. Maar ja, dat gekke beest kreeg daar wel weer energie van. Toch moest ze weer in haar bakkie.
Rond lunchtijd hebben we op een terrasje wat genuttigd. We besloten elk een tosti te bestellen, want van de warmte daalt de eetlust. We hadden zo'n vierkant snee brood verwacht, dat dubbel uitgevoerd zou zijn met ham en kaas ertussen. En dan diagonaal doorgesneden. Niet dus. Het waren twee flinke plakken brood met een ovale vorm, met daarop een plak ham met de gesmolten kaas er overheen! Dus al met al nog een flinke hap.
Op de terugweg, dezelfde route, hebben we Fenna weer even laten zwemmen. Daarna heeft ze zo'n 50 meter naast de fiets en vaak in de schaduw wat drooggelopen en... is zodoende weer wat energie kwijtgeraakt. Nee, we matten haar niet af. Daarna ging ze weer in de kar, de bofhondkont. Ja, ik begon het al een beetje te merken dat het lang geleden is dat ik zo'n afstand gefietst heb. Vooral in mijn benen. Ik realiseerde me dat wij nu tegenwind hadden. Pfff! Maar ja, de aanhouder wint. Weer op de camping ben ik na de thee lekker onder de douche gesprongen. Daarna, half liggend in zo'n luie stoel schijn ik in slaap gevallen te zijn. Ik kan me het niet voorstellen.