donderdag 13 juni 2019

Pakketjes

Vanmorgen was ik na het bezoek aan de garage even naar de loods gegaan. Op verzoek. Ik heb daar wat aan de bus zitten prutsen in afwachting van een pakketbezorger. Net toen ik besloot weer te vertrekken, het was lunchtijd, kwam er een witte bestelbus achteruit naar de geopende overheaddeur rijden.
te dicht bij het parkeervak
Uit de bus sprong een kleine mevrouw met lang, gitzwart haar. Ze begroette mij vrolijk en zei dat ze een pakket voor mij in de bus had. Ik corrigeerde haar door te zeggen, dat ik slechts een hulpje ben en dat ik voor onze zoon de honneurs waarnam. Al pratend begon ze in een flinke berg met pakketten te graven. Ik kon haar niet helpen, want ik wist niet eens of het een grote of kleine doos was en bij wie er iets besteld was. Ik had verwacht dat de bus geladen zou zijn op volgorde van de route : first in, last out. Maar dat was niet zo. Misschien was het wel zo, maar is de boel door de vele bochten en het remmen door elkaar gegooid. Pakketbezorgers hebben meestal erg veel haast.
Maar na enig graafwerk vond ze het pakketje. Of ik er even voor wilde tekenen, vroeg ze. Ik aarzelde even, dus zei ze schaterend : "Straks vraagt je zoon, zeg pa waar heb jij in hemelsnaam voor getekend?!" We lachten beiden en ik zei toen : "Dan zeg ik gewoon dat je mij zo lief aankeek, dat ik ongezien getekend heb". Ze liep lachend naar de cabine, stapte in, zwaaide nog even en vertrok.
een nieuw 3e remlicht
Tegen een uur of twee, toen ik achter het aanrecht stond de vaat te doen, hoorde ik opeens "Hé Willem!!" roepen. Ik was alleen thuis met Fenna en Tom. Sonja was een buurtbewoonster naar het ziekenhuis gaan brengen. De achterdeur stond open en zo ook mijn rechter oor, dat op die deur gericht stond. Ik liep naar buiten en daar stond een jongeman met een pakketje in zijn handen. Hij leunde over het hek en lachte : "Hé Willem, je hebt me gehoord!" Ach ja, ons kent ons. Hij komt hier wel meer en weet van mijn doofheid. Als de achterdeur open staat, roept ie mij. Haha! Leuk hoor.
Hij bracht het derde remlicht dat lange tijd in back order gestaan heeft. Ik heb lang gezocht naar dit model, omdat ik niet nog meer gaten in de carrosserie wilde boren. De bedoeling is een remlicht van een hogere kwaliteit te plaatsen en dat dezelfde manier van monteren heeft als het oude kapotte. Ik mag weer aan de slag.