zaterdag 1 juni 2019

Michael P

In een stukje schrijft een mevrouw een reactie op een krantenbericht over de moordenaar Michael P. Ze vindt dat er veel te grof wordt gereageerd op P's reactie naar aanleiding van de strafeis. Ze wees erop, dat Michael P ook een familie heeft, die nu ernstig onder het gebeuren lijdt. En dat de reacties op P. (P. zei zelfmoord te zullen plegen indien die straf zo zou blijven) onfatsoenlijk en zelfs meedogenloos waren. Ze riep op tot meer piëteit met P's familie. Overigens werd in de reactie op geen enkele wije verwezen naar P's familie. Een kwestie van goed lezen.
Tja, de reactie van P op het vonnis was een inkoppertje voor velen die begaan zijn met het lot van zijn slachtoffer en haar nabestaanden.
Ik kwam tot de conclusie dat deze mevrouw ongetwijfeld een rechter moet zijn en anders een advocaat. Immers, de aandacht voor het slachtoffer was in haar reactie nul komma nul. Overigens vind ik het vreemd dat Michael P twee advocaten tot zijn beschikking heeft. Zou ie over zoveel geld beschikken?