maandag 10 juni 2019

Portugal wint met recht

Al in de eerste helft zei ik, dat Oranje deze wedstrijd niet zou gaan winnen als Portugal als eerste zou scoren. Nederland speelde alsof het een demonstratiewedstrijd betrof; traag tot bij het slome af. Tegen de Britten was dat anders. Oranje kende nauwelijks gretigheid en de energie (of motivatie?) ontbrak. Het werd een slappe bedoening met net als bij de vrouwen veel kutballen. Op rechts was telkens weer heel erg veel ruimte, maar niemand die dat zag. Ook coach Koeman niet, anders had ie dat tijdens het spel wel even gemeld.
Was Portugal met Ronaldo dan zo goed? Nee, als Nederland 'gewoon' gespeeld had, had het de finale kunnen winnen. Pas ver in de tweede helft begon Oranje plots te voetballen. Er kwamen zowaar lange ballen. Eerder zag ik Dumfries een rare manoeuvre maken als ie volledig vrij opkomt met de bal. In plaats van naar het doel te lopen, ging ie naar rechts langs de zijlijn! Was daar soms de nooduitgang? Depay was weer aan het sukkelen (de aanval kende geen enkele scherpte) en Frenkie was ook weer in zijn spel vertragende pingelmodus. Ik vond alleen Van Dijk weer sterk spelen achterin. Nee, het was geen finale van Oranje. Wel voor Portugal. Daarom won het terecht. Oranje incasseert voor het zwakke optreden toch nog zo'n 9 miljoen euro! Om je dood te schamen. Dat mogen ze doneren aan een goed doel. Dan hebben ze toch nog iets goeds gedaan.
En toch was het een knappe prestatie van Oranje om het zover te schoppen in de Nations League. Dat is dan wel weer het geval. Het geeft de voetballiefhebber weer hoop.