zondag 16 juni 2019

Dakhazen

Vanmorgen kwamen Fenna en ik weer eens een dakhaas tegen. Dit keer een gitzwarte met een mij onbekende culturele achtergrond. Omdat het beest zich niet liet imponeren door Fenna, hield de Friezin zich enigszins in. Ze wilde op de zwarte kat af gaan, maar bewaarde wel een veilige afstand. Interessant om te zien : de houding van de bedreigde kat bepaalt het gedrag van Fenna. Omdat er relatief veel katten hier in de buurt rondzwerven, moeten we daarmee rekening houden. De beide zolderramen zijn daarom cat proof gemaakt. Die dakhazen kunnen vrij gemakkelijk hier op het dak komen. Onze Tom heeft er ook een handje
van. Toen we hier pas woonden, ging ie stiekem via het geopende dakvenster naar de zolderkamer.  Maar die tijd is geweest. Als vanwege het warme weer tijdens het reisklaar maken de schuifdeur van de bus openstaat, zet ik een gaaspaneeltje voor de deuropening. Op zo'n harige sproeier in de bus zitten we echt niet te wachten.
Er zit weliswaar een schaarhekje achter de schuifdeur, maar een kat kan er zo doorheen sluipen. Dus dan is een stukje gaaspaneel handig.