zaterdag 4 november 2017

Weggooien, Bewaren, Kringloop

Bewaren
Dat zijn de drie stapels die we aanlegden als we een huis moesten leegmaken. Niet ontruimen, want de bewoner was al overleden. De werkwijze van zo'n schoonmaak is vrij simpel : per kamer van boven naar beneden leegmaken en de spullen verdelen over de drie aparte stapels. De twijfelgevallen komen ook bij Bewaren.
Als het hele huis zo doorgewerkt is, wordt de stapel Weggooien alvast in een aanhanger geladen en naar de vuilstort gebracht. Daarna volgen de spullen voor de Kringloop.
Er vanuit gaande dat alle betrokkenen bij de eerste slag aanwezig geweest zijn, wordt de stapel Bewaren, waartoe ook de twijfel-spullen behoren, nog een keer bekeken en eventueel verdeeld.  De rest kan resulteren in weer drie stapels : Weggooien, Kringloop en Bewaren.
Ach, zo moeilijk is opruimen niet. Ook niet wat de spullen met een emotionele waarde betreft. Het lastigste is de aanwezigheid van controlfreaks en/of besluitloze of (daar zijn ze weer) ja-maar mensen. Die luitjes hebben de neiging te blijven rondzwerven tussen de drie stapels. Zo van toch maar niet weggooien gevolgd door toch maar wel. En dan maar naar de Kringloop of nee toch maar bewaren. Dat kunnen ze soms dagen lang volhouden. Daar kan ik kierewiet van worden, van het werk zelf niet.