zondag 12 november 2017

Een huisvrouwensalaris

Ondanks de aanwezigheid van linkse partijen en blèrende feministen bestaat er nog steeds niet iets als een huisvrouwensalaris. Het is wel zo, dat een ex-partner recht heeft op de helft van het pensioen dat de partner opgebouwd heeft gedurende hun relatie. De overheid heeft midden jaren 80 de AOW doormidden gehakt. Tot groot verdriet van menige ouderwetse man. Haha!
Wat ik nog veranderd zou willen zien is de verdeling van het inkomen tijdens de loopbaan van de werkende man, als de vrouw thuis aan het werk is. Ik heb het dan over vrouwen met een of meer kinderen. Moeders dus. Meneer mag dan wel werken, maar dat is dankzij de rol van zijn vrouw thuis. En die wordt nog steeds niet of ondergewaardeerd.
Er zijn veel vrouwen die niet zijn gaan werken, omdat zij thuis de boel bestieren. De overheid en menige man doen nog steeds alsof dat geen werk zou zijn. Stel dat het wel zou gebeuren. Dat het 'huisvrouwenwerk' ook erkend en dus betaald moet worden. Oeps! Stel dat de overheid de huisvrouw een uitkering geeft en dat de werkende man die uitkering al dan niet gedeeltelijk betaalt. Als een soort van alimentatie, maar dan zonder scheiding. Met zo'n betaling zou een huisvrouw zich nog veel meer gewaardeerd voelen dan nu het geval is. Er zijn namelijk nog steeds ouderwetse mannen, die het hebben over hun geld, hun auto, hun hobby, jouw kinderen, jouw wasgoed, jouw vaat enz. Brrr!
Men kan blijven zeuren over meer vrouwen aan het werk en in de top en dergelijke, maar er zijn ook vrouwen die het thuiswerken leuk vinden, maar daarvoor ook betaald willen worden. Waarom wordt een crèche of andere opvang wel betaald en een moeder, die 24/7 in touw is niet? Op dat punt is de emancipatie blijven hangen. Na baas in eigen buik, wordt het tijd voor baas in eigen portemonnee.
Er zijn gelukkig veel mannen die al spreken over ons inkomen, onze kinderen, ons huishouden, onze auto enz. Nu de rest nog. Daarna ga ik het hebben over overuren. Zowel doordeweeks als in het weekend en tijdens schoolvakanties. Haha! Raar dat ik als opa daarover schrijf? Nee hoor. Een kwestie van niet tegen onrecht kunnen en eerlijk willen zijn..