zaterdag 25 november 2017

De tuin van Trump

vijandig of discriminerend? Of vanwege veiligheid?
Onze tuin is keurig (het kan ook anders) afgebakend met een hekwerk. Waarom? Omdat dankzij het hek Fenna los kan lopen en wij tuinspullen vrijelijk kunnen plaatsen. Zonder zo'n hek zijn we eerder spullen kwijtgeraakt en is er een en andere kapot gemaakt door baldadig gedrag van jongeren. Al moet ik gelijk zeggen dat het hier in Dronten opvallend meevalt.
Bezoek moet zich melden aan de voordeur, tenzij wij achter onder overkapping zitten. Zo is het geregeld. Ik denk dat bijna iedereen het zo geregeld heeft; een hek of schutting om de tuin. Of anders een haag.
Vanuit die optiek, begrijp ik al het gezeur niet over de muur van Trump. Wie Amerika wil binnenkomen, moet gewoon via de douane gaan. Dat is overal zo. Dat sluiproutes om een land binnen te komen afgegrendeld worden is ook gewoon. Tja, het is allemaal gewoon. Behalve wanneer buurman Trump het doet. Dan staat de halve wereld op z'n achterste poten. Of wanneer buurman Viktor Orban daartoe besluit. Zouden er nog zoveel mensen zijn, die geen hek om hun tuin hebben en deuren en ramen nooit afsluiten?