zaterdag 11 november 2017

Iedereen een vuurwapen?

typisch Nederland; een bordje.
Als ik de ontwikkeling  van de criminaliteit in ons landje volg, dan ben ik ervan overtuigd dat ook wij, gewone burgers, ons gaan bewapenen. Desnoods illegaal. De oorzaak ligt louter bij onze falende overheid. De open grenen, het asielbeleid, gebrekkige handhaving en de rechtspraak hebben geleid tot een forse stijging van het aantal criminelen. Ook het aantal illegale wapens groeit gestaag. Soms vindt de politie wat, maar het is slechts een druppel op de gloeiende wapenplaat.
De hoera-stemming omtrent een daling van het aantal overvallen op banken, winkels enz. is klinkklare onzin. Net als de resultaten van veel enquêtes op het gebied van veiligheid, leuk wonen enz. Allemaal bedoeld om burgers voor de gek houden. De overheden doen voorkomen alsof veel criminelen opeens op een eerlijke manier aan hun geld komen. In feite groeit de criminaliteit en verplaatst hij zich van het ene naar het andere aandachtsgebied en steeds vaker via digitale wegen. Het criminele tuig deinst er niet voor terug om bij woningovervallen oude mensen (al eerder door de overheid in de steek gelaten) met vuurwapens te bedreigen of zelfs neer te schieten. Als criminelen veroordeeld moeten worden, krijgen ze te maken met gedreven advocaten en rechters allen met meer oog voor daders dan slachtoffers. Ook zij dragen bij tot een toenemende criminaliteit.
Als criminelen zich kunnen en mogen wapenen, dan moeten wij dat maar ook doen. Ook al willen we dat in wezen niet. Helaas worden we gedwongen door een falende overheid. Zelfs strenge inrichtingen als die van Vught lijken nergens naar. Ze geven een beeld van hoe het bij de overige inrichtingen is gesteld.