zaterdag 11 november 2017

Corrupte overheid

dienstauto
Afgelopen periode heb ik weer bevestigd gekregen dat ook onze overheid corrupt is. De deals met de belastingdienst zullen de betrokken ambtenaren ook wat opgeleverd hebben. Leer mij het bedrijfsleven kennen. Ik kreeg een paar keer heel strikte instructies, dat ik als projectmanager / inkoper op geen enkele wijze iets van mogelijke leveranciers mocht accepteren. Ik ben inderdaad bedrijven tegengekomen, die mij graag 'iets wilden geven'in ruil voor een aankoop en/of opdracht. Dat gedoe begon al vroeg in het systeemselectie traject. Zeker in die gevallen waarin mijn opdrachtgever een grote speler in de markt was, doken bedrijven als aasgieren op mijn projecten. Het was zelfs een keer zo, dat er door zo'n leverancier op mij gejaagd werd omdat ik weigerde dat spelletje mee te spelen. Maar gelukkig beschikte ik over een zeer nuttig projectdagboekje en andere documentatie.
Het feit dat multinationals een uitzonderings- / voorkeursbehandeling krijgen riekt ook zwaar naar corruptie bij de overheden ic. betrokken ambtenaren. Op zich is het een rare gewaarwording dat zo'n bedrijf met een miljarden winst slecht 4% belasting betaalt, terwijl 'arme' ikkie ruim 30% moet afdragen. De grote bedrijven hebben nu eenmaal de macht. Het geld regeert, de overheden volgen en wij zijn de klos.
Laatst werd minister Kamp nog op z'n vingers getikt vanwege zo'n akkefietje betreffende de aanschaf van dienstauto's.  De rechter zei tegen Kamp : "Niet meer doen hoor!", terwijl de betrokken gewone ambtenaren werden veroordeeld. Hoezo klassenjustitie?  Ordinaire corruptie wordt niet gestraft als het politici betreft. Die kunnen gewoon hun gang gaan. Ik heb het trouwens niet alleen over geld, er zijn legio andere mogelijkheden om zo'n iemand te belonen voor zijn/haar oneerlijkheid. Neem nou al dat geschuif met baantjes. Dat stinkt ook behoorlijk. Er is steeds vaker sprake van een afbouw van de democratie. Het wordt echt tijd voor spiritueel leiderschap.