vrijdag 24 november 2017

FVD, als een frisse wind

Ik ben niet met elke nieuwe politieke partij blij. Met de FVD, Forum Voor Democratie,  ben ik dat wel. Eindelijk een partij die de gevestigde politieke orde met Rutte als leider, eens flink de waarheid durft te zeggen. Helder en to-the-point. Ik weet dat iedereen die zich enigszins verzet tegen of kritiek heeft op de oude gevestigde orde, direct een stempel opgedrukt krijgt. Maar dat is nu eenmaal typisch Nederlands, de hokjesgeest. Komt bij dat kritiek, hoe opbouwend die ook mag zijn, niet getolereerd wordt.
De kritiek van Thierry Baudet op o.a. de verlaging van de Dividend belasting (Roemers betoog maakte korte metten met de leugens en verzinsels van Rutte) en Defensie liegt er niet om. Zoals ik al vaker zei zijn Rutte c.s. ordinaire EU-baantjes jagers en daarom erg gemakkelijk ons land in de verkoop zetten. De oude politieke hap reageerde nauwelijks op de kritiek; was volledig in shock. De dames en heren politici zullen na de ontmaskeringen met de nodige woede naar huis gegaan zijn. De FVD heeft overigens meer in haar mars dan de PVV, die zich beperkt tot de strijd tegen de islamisering.
Ik las dat een IS terrorist zich al langere tijd ophoudt in ons land met valse id bewijzen. Hij woonde doodleuk een publieke discussie bij. Onze overheid en en veiligheidsdiensten beweren hem al langer te volgen. Dat lijkt mij gelogen. Iemand met een dergelijke achtergrond had direct opgepakt moeten worden. Maar men wil van overheidswege ons doen geloven, dat men alles onder controle heeft. En dat is gewoonweg niet het geval. Ik verwacht zelfs dat men met dit heerschap net zo omgaat als die haatimam die hier een woning aangeboden krijgt. Men zou ze subiet het land uit moeten zetten, om ons te beschermen van hun moorddadige inborst. Of moeten zij eerst nog meer slachtoffers maken? Zo ja, dan graag de verantwoordelijke politici als eersten en niet onschuldige burgers.