woensdag 22 november 2017

Naar het strand


Terwijl Sonja aan een binnenstrandje onder een kunstmatige zon ligt, zijn Fenna en ik naar een echt strand onder een dito zon gegaan. Fenna heeft natuurlijk ook zo haar rechten. Ik zie het zo met een hond of kat : als ik zo'n beest niet geef wat ie nodig heeft, pakt ie iets van mij af.
Dus als ie de bank opvreet of een kleed aan flarden trekt, de boel onder poept of piest of voor onmin met buren zorgt vanwege aanhoudend geblaf en/of gejank of ander ongewenst gedrag, dan onthou ik dat beest blijkbaar iets. En dus moet ik dan aanvullende maatregelen treffen. Simpel en het werkt.
Samen zijn we in de bus naar het Abbertstrand gereden. Zoals gezegd was het weer zonnig met een frisse wind. Het was daar erg rustig. Er stond slechts één auto geparkeerd met een Duits kenteken. Er zaten twee vrouwen in. Maar wij kwamen niet voor hen, maar voor Fenna. Ik heb haar al wandelend langs het verlaten strand flink laten rennen en af en toe laten zwemmen. Ze genoot volop, want ze bleef aan de gang. In de bus ligt speciaal voor haar een paar werpstokken en tennisballen als vaste bagage in de bak. Een zo'n setje heb ik meegenomen. Tussendoor joeg ze nog een jonge zwaan weg. O, o, o, wat had de Friezin een lol.
Na een uur daar gelopen en gegooid te hebben, zijn we weer in de bus gestapt. De laatste tien minuten heb ik Fenna droog laten rennen en haar bij het water weggehouden. Ze was bekaf.