woensdag 1 november 2017

Weer een aanslag

Iemand zei dat we ermee zullen moeten leren leven. Aanslagen worden een normaal verschijnsel, omdat de gekte bij iemand opeens kan toeslaan. En weer betrof het een aanslagpleger met een islamitische achtergrond. Trump reageerde met de opmerking dat immigranten strenger gecontroleerd moeten worden. Ik weet niet of dat de oplossing is, want het vervalsen van identiteitspapieren is ook al gemeengoed geworden. Een toespraakje van een haatimam kan aanwezigen ook opslag van gedachte doen veranderen.
In ons eigen land wil men dat de medewerkers van AZC's moeten leren omgaan met agressie. Haha! Typisch Nederlands. In plaats van die agressievelingen weg te sturen, gaan we ons voorbereiden op hun wangedrag. Straks worden die nare asielzoekers op de maatschappij losgelaten. Net als Michael P. Om mij onduidelijke redenen gaat het belang van een potentieel gevaarlijk iemand telkens boven dat van de rest. Blijkbaar zijn toekomstige slachtoffers ingecalculeerd. Net als het aantal doden in het leger.
Ik zie het optreden van de overheden liever andersom; de maatschappij beschermen tegen hen die zich niet willen aanpassen. Al eerder schreef ik niet te geloven in therapieën voor dat soort mensen. Een therapie verandert niemand. Dat moet de patiënt zelf doen. Daarin kan hij de boel belazeren door te doen alsof ie genezen is, om zodoende weer losgelaten te mogen worden. Een kwestie van toneelspelen voor kwaadwillenden.
Het is betreurenswaardig dat de dames en heren ambtenaren en politici niet in staat zijn om enigszins sluitende procedures op te stellen en te hanteren, om ons gevrijwaard te houden van ongewenst gedrag van nieuwkomers en/of vluchtelingen. Er zijn immers genoeg mogelijkheden.