zondag 5 november 2017

Een eenvoudige beveiliging

Omdenken, komt telkens aan de orde wanneer ik voor een uitdaging sta. Dus niet de plat gereden denkpaden volgen, maar een heel andere weg bewandelen. Zo heb ik lang nagedacht over anti diefstal beveiliging voor de camper. In plaats van allerlei bekende sloten en systemen zou het verwijderen van de wielen of het motorblok een oplossing kunnen zijn. Maar ja, dat wordt een heel gedoe. Net zoals het verwijderen van het stuur. Zo'n wagen kan ook op een trailer getrokken worden. Compleet met alle beveiliging erop en eraan. Om niet in een ja-maar situatie te belanden (alles is mogelijk), heb ik me beperkt tot een eenvoudige oplossing.
De bestuurdersstoel van de bus kan zover naar voren geschoven worden, dat de zitting onder het stuur terechtkomt. Door de stoel in die positie met een speciaal slot te vergrendelen, kan zelfs de kleine Emma niet meer achter het stuur plaatsnemen. Het slot zit dusdanig gemonteerd, dat het niet met een stuk gereedschap (slijpschijf, zaag, kniptang) onklaar gemaakt kan worden. Daarvoor is de montageplek niet groot genoeg. Ik kan er wel met mijn hand bij.
Zo'n stoel valt natuurlijk te verwijderen. In dit geval met speciaal gereedschap. Dat kost veel tijd, bloed, zweet en tranen en moet met geopend portier gedaan worden. Dat alles terwijl het alarm loeit en de bewegingssensoren al een alarmering verstuurd hebben. En mocht die klus onverhoopt toch slagen, dan zijn er nog een paar anti diefstal hindernissen te nemen. Maar dan sta ik al, desnoods in mijn onderbroek, met een honkbalknuppel bij de bus. En anders zijn er genoeg boze toeschouwers, waarvan de meesten weten dat die bus van ons is. Hoe dan ook, alles met het besef dat anti diefstal maatregelen slechts een vertraging vormen.