maandag 20 november 2017

Denk aan de buren!

Dat zei mijn moeder nogal eens, wanneer we te veel kabaal maakten in onze etagewoning. De vloeren waren van hout en erg gehorig. "Denk aan de buren!"dus.
Vandaag las ik ik een Duits krantenbericht, dat mij aan de waarschuwing van mijn moeder deed denken. Dit keer was het de Duitse president Steinmeier. Zoals bekend probeert Angela Merkel daar de macht in handen te houden, maar de FDP heeft de hakken in het zand gezet of zo je wilt de rug recht gehouden in de kwestie rond het vluchtelingenbeleid. Merkel leed in deze ronde haar eerste nederlaag. Deskundigen verwachten geen nieuwe verkiezingen. Die zouden voor Merkel het einde kunnen betekenen.
Steinmeir probeert de gesprekken op gang te houden. Hij zei dat het belangrijk is snel tot een nieuwe regering te komen, want anders worden de buurlanden onrustig. Huh?
Ja, huh?! Ook een Huh?! was mijn gedachte toen ik de berichten over de zaak Mitch Henriquez las. Het OM heeft gesteld, dat de politieagenten die Mitch Henriquez hebben gedood, niet gestraft hoeven te worden. Huh?! Al met al een zeer vreemde gang van zaken. Eerst wordt er direct na de moord gelogen door de agenten, daarna krijgen ze alle tijd en gelegenheid hun verhalen op elkaar af te stemmen. De politieorganisatie zelf komt tot de conclusie dat de  5 mannen verkeerd gehandeld hebben en uiteindelijk staan er 2 voor de rechter. De conclusie van het OM : de doodsoorzaak is niet de nekklem. Ongeloofwaardig! Kortom, een rechtszaak met een misselijk makend geurtje en waarbij weer veel onder de pet gehouden wordt.  De dood van H was geheel onnodig. Ik bedoel het politieapparaat beschikt over vuurwapens (schot in het been), tasers (verlamd op de grond) en pepperspray (gedesoriënteerd). Dood door schuld voor alle vijf betrokken agenten, lijkt mij correcter.