woensdag 22 november 2017

Niet naar de Kerstmarkt

Of wel? In Duitsland zijn zes Syriërs (mag ik dat schrijven of moet het 'mannen' zijn ?) gearresteerd, die een aanslag wilden plegen op de komende kerstmarkt in (het Duitse) Essen. In navolging van die in Berlijn vorig jaar.
De kerstmarkt is een van de evenementen, die ik een keer zou willen bezoeken. Lijkt me heel erg gezellig. Vooral als er wat sneeuw ligt. Maar ja, die van Berlijn en Essen zijn dus afgevallen. Waarom Essen ook? Omdat er zo'n 500 geregistreerde (??!!) terroristen in Duitsland zijn. De rest heeft zich nog niet gemeld bei der Polizei. Die mannen en vrouwen kunnen het idee overnemen. Ook slapende islamitische honden kunnen wakker gemaakt worden. Vandaar mijn overweging af te zien van een bezoek aan een kerstmarkt.
Ik geef toe dat ik steeds meer ga twijfelen in hoeverre ik druk bezochte evenementen zal gaan bezoeken. Overal dreigt gevaar, hetgeen te wijten is aan onze slappe houding, het wegkijken en de ongebreidelde, grenzeloze hulpvaardigheid. Jammer. Men plaatst wel betonblokken. Maar als gevraagd wordt waarom, is het antwoord":  "Om op te zitten, meneer."
Ik ben een keer naar zo'n kerstevenement in Ahoy geweest. Met de trein, want treinkapers zijn er al een tijdje niet meer. Of maak ik nu zelf slapende, islamitische honden wakker? Die Rotterdamse kerstmarkt vond ik behoorlijk tegenvallen. Het was een gewone markt zonder haringtent maar wel met wat kerstversiering. Het geheel deed mij denken aan de rundvleeskroketten. In dat soort producten is immers geen 100% rundvlees maar hoofdzakelijk varkensvlees.
De ideale kerstmarkt doet me onwillekeurig denken aan een wintertafereel á la Anton Piek. Zo stel ik me zo'n markt voor. Zo'n kerstmarkt zou ik eens willen bezoeken. Het liefst heel ver van de terreur. Maar ja, ik ben geen poolreiziger. Maar wel een soort Tarzan. In een hongerwinter.