maandag 6 november 2017

Moet het nieuw en duur zijn?

Soms wordt er wat minderwaardig gereageerd, als ik vertel iets op Marktplaats te hebben gekocht. Alsof daar enkel rommel te koop aangeboden wordt. Maar dat is dus niet zo. Het komt geregeld voor dat aangeboden artikelen nog helemaal nieuw zijn, compleet in de verpakking. Soms komt men gewoonweg niet aan installatie of gebruik toe of het is verkeerd aangekocht. Of is het object waarvoor het ooit bedoeld was, niet meer in bezit. Wij hebben via MP aardig wat geld kunnen besparen. Ook door zelf oude en/of gebruikte artikelen via die verkoopsite te verkopen.
Ik herinner me nog een buurvrouw die van mening was, dat alleen armoedzaaiers bij Zeeman, Wibra en meer van dat soort winkels kochten. Ze vond dat soort winkels nogal min. Ze reageerde daarom hoogst verbaasd, toen ze ons een keer in een C&A winkel tegenkwam : "Wat doen jullie hier?!". Haha! Al dat merk-gedoe heeft ons nooit veel gedaan. Ik sleutel veel en vergeet soms (volgens Sonja bijna altijd) werkkleding aan te doen. Dan ben ik blij dat het geen duur t shirt of dito broek is, maar iets van Zeeman of Wibra, dat ik gemakkelijk kan weggooien. We hebben onze jongens ook niet in merkkleding de polder ingestuurd of boomhutten laten bouwen.
Vanmorgen las ik weer zo'n reactie over MP. Iemand gaf de tip vooral eens op MP te kijken, omdat daar veel van een bepaald artikel werd aangeboden. Hoewel het een merkartikel betrof was het per definitie rommel, omdat het via MP aangeboden werd. Ik dacht : "Laat ze maar in die waan, des te beter voor geïnteresseerden zoals wij." Veel kieskeurige varkens houden de spoeling lekker dik.