donderdag 23 november 2017

Wat een ochtend!

In het nieuws wordt met blijdschap bekend gemaakt, dat het aantal toeristen dat ons land bezoekt stijgt. Dat klinkt positief. Helaas wordt niet vermeld hoeveel van die toeristen van plan zijn hier te blijven. Het is een bekend verschijnsel dat velen van hen bij familie en/of kennissen verblijven tijdens hun 'vakantie'. Ze gaan deel uitmaken van de grote alsmaar groeiende groep illegalen in ons land. Ze jagen ons op torenhoge kosten (direct en indirect) die in de tientallen miljoenen belopen.
Volgens Amerika pleegt Myanmar genocide op de Rohingya. Dat grote land vergeet even dat het in de jaren 90 medeschuldig was aan de genocide in het voormalig Joegoslavië. Met een dikke vinger in de VN pap, heeft Amerika er voor gezorgd dat Servische troepen enorme slachtingen hebben kunnen aanrichten onder de burgerbevolking. Met een slaafse medewerking van Nederlandse kant.
De slager van Srebrenica Ratko Mladic is veroordeeld. Nu de rest van de slagerij nog, waaronder Nederlanders.
In militair opzicht is daar door de toenmalige minister van Defensie, de legertop en de VN flink geblunderd. Zo kregen Nederlandse militairen de opdracht hun boordwapens te verwijderen van de pantservoertuigen, omdat 'ze anders zo agressief zouden overkomen'. Een legerkamp opzetten in een dal lijkt me ook niet bepaald getuigen van strategisch militair denken. Het onthouden van beloofd militaire steun droeg ook bij tot de genocide.
Recent heeft D66 gepleit voor nog meer diversiteit in het leger. Als men dan toch die kant op wil, schaf het nationale leger dan maar af en tuig het Leger des Heils op met al die softe wensen en eisen. Bijkomend voordeel : schoonmaakmiddelen zijn veel goedkopere dan wapens.