woensdag 29 november 2017

Uit een dagboek


Zoals gezegd hield ik dagboekjes bij. Niet alleen op werk (projectdagboeken), maar ook privé. Van onze bezoekjes aan het huisje in het bos bij Beekbergen, hield ik ook een dagboekje bij. Laatst vond ik het weer terug op zolder. Leuk en handig, want gedurende een bepaalde periode heb ik weinig kunnen onthouden van wat we o.a. daar deden. En gelukkig zijn er ook nog wat foto's.
In dat dagboekje staan alle klussen beschreven, die we daar hebben uitgevoerd. Aangevuld met andere opmerkingen. Zoals een onverwacht bezoek van een ambtenaar van de gemeente Apeldoorn.  Een beschrijving op basis van het dagboekje :
"In de maand april van het jaar 2002 was ik bezig het dak van het huisje te renoveren, toen ik opeens iemand in een net pak zag  verschijnen. Hij zei niets (! heb ik zo'n rot hekel aan) keek rond en maakte foto's. Pas toen ik hem aansprak en vroeg wat hij hier kwam doen, begon hij (nadat hij zich voorgeteld had) vragen te stellen. Over hoe lang het huisje daar al stond en van wie de caravans waren, die daar geparkeerd stonden. Waarvan een onder een groot groen zeil. Onze caravan stond daar een week vanwege bezoek / logees. De ander was van een vriend van ons. Die stond er al veel langer, wat duidelijk aan de groene aanslag te zien was. De beide voertuigen moesten weg. Daarna vertrok meneer.
Het dakbeschot bestond uit spaanplaten met daarop dakleer. De randen waren gaan verpulveren. Ik las in het dagboekje hoe ik die rand hersteld heb. Leuk om zoiets weer naar boven te kunnen halen. Ik heb eerst het asfalt verwijderd en toen een strook van 60 cm van de randen afgezaagd. Die randen heb ik vervangen door nieuwe platen (watervast verlijmd). Op de houten dakplaten heb ik vervolgens raggelwerk en isolatie aangebracht. Daarop heb ik rode bitumen golfplaten getimmerd en als laatste de nokplaten geplaatst.
Ik las ook dat ik al het afval naar de vuilstort heb gereden. In die tijd beschikten we over een multifunctionele  aanhanger; zonder bak konden er motoren of scooters mee vervoerd worden, met bak bagage en in dit geval afval.
In die week troffen we muizenkeutels aan in het huisje. In de achterwand bleek een gaatje geknaagd te zijn. Dat heb ik dichtgemaakt en voor de zekerheid een doosje met giftig lokaas neergezet."