dinsdag 14 november 2017

Accu montageplaat

lege ruimte na verwijderen montageplaat
Vanmorgen heb ik de accu van de camper van z'n zitplaat(s) verwijderd. Ik was benieuwd naar de conditie van de metalen plaat, waarop ie geplaatst is. Na aanschaf vorig jaar bleek die plaat gedeeltelijk te zijn aangetast door lekkend accuzuur. De afvoerslang die lekkend zuur 'netjes' (dat is in dit geval dus gewoon op straat) dient af te voeren, was bij de plaat aan de onderzijde afgebroken. De grote accu past maar net door de ruimte boven de koplamp, dus het was even wat passen en meten en vooral veel gewicht tillen om hem eruit te krijgen.
Ik heb vervolgens de plaat zelf ook weer gedemonteerd. Hij zit met twee kleine bouten (M6) vast aan het schutbord en met twee grote (M8) aan een speciale steun, die op het voorspatbord gemonteerd is. De plaat zag er redelijk goed uit. Ik had hem vorig jaar kaal geborsteld (foto) en hem met ijzermenie behandeld. Dit keer heb ik die exercitie herhaald, zij het dat ik na het borstelen een roestomvormer gebruikt heb. Toen die laag pikzwart en droog was, heb ik de plaat weer in de ijzermenie gezet.
de plaat zoals hij na aanschaf eruit zag
Terwijl de plaat droogde, heb ik wat bedrading gefatsoeneerd. Daar kon ik nu heel gemakkelijk bij, want er was veel meer ruimte zonder de accu en plaat. Ik kon gelijk ook het spatbord eronder inspecteren en hier en daar op voorhand wat van antiroest (verdund tectyl, dat vloeit zo lekker in alle naden) voorzien. Al met al toch weer een halve dag bezig geweest. Maar het resultaat mag er zijn. Ik ben weer tevreden. Heel erg tevreden, want tijdens de lunch kreeg ik een broodje kroket! Mijn week kan niet meer stuk. Haha!