donderdag 15 december 2016

Te weinig schadevrije jaren

Na de verkoop van de motorfiets ontving ik een nieuw polisblad. Daarop stond tot mijn verwondering vermeld, dat ik slechts 6 schadevrije jaren heb!
Ik heb de CBX in 2005 gekocht en nimmer schade veroorzaakt. Komt bij dat de vorige motor, een CB650SC, ook nooit schade heeft geclaimd. Ik heb hem wel een keer tegen een betonnen paaltje laten wegzakken (de steen onder het standaard zakte weg in de grond) en ik heb hem een keer zachtjes laten vallen nadat er nieuwe banden gemonteerd waren.😢
Maar in beide gevallen heb ik niets kunnen claimen omdat ik alleen WA verzekerd was. Ik heb sinds 1985 de motorverzekering altijd bij dezelfde tussenpersoon ondergebracht. Gezien de geringe premie heb ik nooit de behoefte gekend om daar verandering in aan te brengen. Ik heb dus ruim 30 jaar schadevrij motor gereden! Tja, dan is 6 jaar wel héél erg weinig. Ik heb de huidige tussenpersoon de kwestie voorgelegd. Ik ben benieuwd naar het antwoord. Misschien vindt men dat ik te weinig classic races heb bezocht. Ik bedoel : ze verzinnen tegenwoordig van alles om van je te roven. Let wel : we zijn geen klant meer, maar een product waaraan verdiend moet worden.