vrijdag 16 december 2016

Foute boel!

Jeetje, dit is al weer het 5.000 ste bericht op dit blog! Even voor de duidelijkheid : het gaat niet altijd goed met mijn klussen en dergelijke. Ik ben ook maar een mens. Of overdrijf ik nou? 😁 Zo had ik laatst een rubber matje op de gereedschapskist, annex zitplaats voor Fenna in de camper, gelijmd. Ik bedoel dus geplakt, want ik had geen lijm gebruikt maar siliconenkit. Na een paar dagen begon dat matje allerlei bobbels te vertonen, die veroorzaakt werden door luchtbellen. Oeps! Geen gezicht. Misschien reageerden de lak, het rubber en de kit nogal luchtig op elkaar. Ik heb het matje maar weer verwijderd. Ik ga, na het schoonmaken van het deksel, het matje gewoon op dat deksel vastzetten met spijkertjes met een platte kop. Ik ga er ook met een aluminium strip een lijstje omheen maken om te voorkomen dat de randen alsnog gaan omkrullen. Ergo : kit is in dit geval niet geschikt om te lijmen.
Soms gaat het met zagen fout. Ik heb de afmeting dan weliswaar goed opgemeten, maar op het materiaal verkeerd uitgezet. Zelfs een tweede controle voorkomt dan een fout niet. Ik zit dan blijkbaar flink op een dwaalspoor. Soms leidt zo'n fout tot een nieuwe aankoop van het materiaal. Gewoon omdat ik het verknald heb. Ooit deed ik werkzaamheden, waar ik geen ervaring in had, eerst bij ons thuis. Daarna, inclusief de geleerde lessen (van gemaakte fouten) deed ik het pas bij iemand anders. Tegenwoordig is het andersom. Al doende leer ik.
In veel gevallen kan ik begrip opbrengen voor situaties en/of mensen. Maar ik heb ook zo mijn grenzen en beperkingen. Zo heb ik structureel problemen met mensen die onaangepast gedrag vertonen. Ik noem ze gemakshalve aso's.omdat ze in het algemeen geen rekening houden met anderen. Ze krijgen weliswaar een kans bij mij (tegen beter weten in), maar die wordt steevast door hen verprutst. Maar dat zou ook door mijn te krappe(?) grenzen kunnen komen.
Ik reageer vaak kort door de bocht. Een stukje beroepsdeformatie, bedoeld om (felle) reacties op te roepen. Een antwoord te krijgen op de vraag of iets wel of niet belangrijk is of meer details :  "Hé Willem (of eikel), je vergeet dat.... enz."
Ook met koken gaat het niet altijd goed. In Lelystad Haven hadden we nog de meeuwen. Die veelvraten zijn niet zo kieskeurig. Dat waren telkens weer zeer tevreden gasten. Hier is een gft kliko. Die is ook niet kieskeurig. Zo'n kliko heeft het voordeel, dat ie niet als dank na het slikken van de mislukte maaltijd op mijn kop schijt.