vrijdag 23 december 2016

Aleppo is bevrijd

Het is goed te lezen dat het Syrische Aleppo bevrijd is door het regeringsleger van Assad met hulp van de Russen. Er was een heel vooral politieke heibel rond de belegering en bevrijding van de stad, waarbij met name de Russen flink zwart gemaakt werden vanwege burgerslachtoffers. In Irak zijn er miljoenen gevallen vanwege het Amerikaanse ingrijpen.
Syrië dreigde het begin van een wereldoorlog te worden met Rusland en Amerika als hoofdrolspelers. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Amerika de islamitische onrust in Syrië heeft willen aangrijpen om Assad te verdrijven. Echter, wie de beelden van het bevrijde Aleppo heeft gezien zal het ongetwijfeld opgevallen zijn, dat de inwoners met nationale vlaggen zwaaien en de militairen als bevrijders behandelen. Volgens meer objectieve westerse deskundigen en journalisten leeft een omverwerping van het regime slechts bij een zeer klein deel van de bevolking. Veel Syriërs willen wel dat er veranderingen moeten komen. Assad hoeft van hen niet per se weg. De media hebben gevolg gegeven aan de wil van Amerika en haar makke westerse schapen om het regime omver te werpen.
Amerikaanse probleemoplossers
Ik hoopte dat met de val van Aleppo de spanningen tussen Rusland en Amerika ook zullen verminderen.  Maar helaas besloot Amerika tot weer een volgende zet om de toestand in de wereld in het algemeen en de relatie tussen beide landen in het bijzonder verder onder druk te zetten. Amerika brengt nog meer wapentuig over naar Europa. Er ligt al een groot aantal kernwapens in het Brabantse Volkel en in het Limburgse Eygelshoven wordt ook weer Amerikaans wapentuig gestationeerd. Voor de 'vijand' zijn die locaties A-targets. Je zult er maar wonen. Als ik naar de NAVO kaart van Europa kijk, dan kunnen we met een gerust hart neutraal worden. Dus weg met al dat buitenlands wapentuig! Met Obama is het niets geworden. Integendeel. Mijn hoop is en blijft gevestigd op zijn opvolger Trump. Mijn enige angst is die voor buurvrouw Merkel. Ze heeft Europa laten overspoelen met migranten en zodoende de deuren ook opengezet voor terroristen. We zijn een nieuw tijdperk ingegaan. Die van de islamitische stadsguerrilla.