dinsdag 20 december 2016

Aanslag kerstmarkt Berlijn

was het toeval?
"Wir schaffen es!" Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Het ongebreideld en ongecontroleerd toelaten van migranten heeft al tot een behoorlijk aantal ernstige problemen geleid in Europa. Wat mij gisteravond opviel, was dat alle landelijke tv zenders in Europa direct reageerden op de aanslag in Berlijn. Behalve .....Duitsland! De zenders ARD, ZFD en WDR zetten hun uitzendingen vrolijk voort. Er waren zelfs geen extra nieuws balken in beeld met berichten over de aanslag. Moest de Lügenpresse weer zwijgen van Merkel? Triest hoor. Alleen het Duitse RTL onderbrak de uitzending voor de rest van de avond. De omringende landen maakten zich blijkbaar meer zorgen en toonde meer medeleven met de Duitse slachtoffers dan het land zelf. Het nieuws kwam pas in Duitsland in beeld tijdens de reguliere nieuwsuitzendingen.
Voor de viering van komend Oud en Nieuw gaat Duitsland alleen al in Keulen ruim 2.000 man extra beveiliging inzetten om het traditionele feest te beschermen tegen mogelijke aanvallen van migranten. In voorgaande jaren waren dat 150 man. Maar niet alleen in Keulen was er begin dit jaar ellende. Erg vreemd om het gevoel van veiligheid in je eigen land zo te moeten ervaren vanwege de komst van vreemden. Vreemden die door een vrolijk zwaaiende Merkel gezeten op een door haarzelf prachtig gemaakt paard van Troje, genaamd "Wir schafffen es", binnengehaald zijn. Erg sneu voor de slachtoffers en nabestaanden van al die misdaden tot nu toe. Het eind is nog niet in zicht.
In Turkije is de Russische ambassadeur vermoord. Weer een trieste zaak. Al valt me op dat de ophef erover hier erg matig is. Zou die anders geweest zijn indien het de Amerikaanse ambassadeur geweest zou zijn, die vermoord was door een Turkse aanhanger van Poetin? Selectieve verontwaardiging dus.