woensdag 21 december 2016

Oud ijzer opgeruimd

rustig bij aankomst
Vandaag hebben we voor de laatste keer dit jaar wat oud ijzer uit de loods weggebracht. Zoals gebruikelijk huurden we een aanhanger, die maximaal 750 kg mag sjouwen. Over de druk op de trekhaakkogel hoefden we ons niet druk te maken. In plaats van de gebruikelijk 70 kg mag de trekhaak van de bus tot 200 kg hebben!
Dit keer was er relatief weinig oud ijzer, maar wel veel roodkoper en aluminium. Dat oud ijzer kent een zeer lage opbrengst, maar je sjouwt je wel een ongeluk. We kwamen rond half 12 bij de oudijzerhandel aan en het was op dat moment vrij rustig. Maar dat veranderde vrij snel. Met gevolg dat er een lange wachttijd optrad. Als eerste wordt de combinatie gewogen. Daarna mag ik het terrein oprijden. Voor het uitladen van het oud ijzer moet ik gewoon rechtuit rijden. De enorme berg ijzer kreeg ik al in het vizier toen ik op de weegbrug stond. Op het terrein hebben we te maken met oude metalen en dus ligt dat spul in kleinere omvang op de grond. Als ik het terrein oprijd, dan kijk ik heel goed waar ik rijd. In een lekke band heb ik geen trek. Het uitladen van het oud ijzer was zo gepiept. Maar daarna moesten we vrij lang wachten voordat we bij de weegschaal werden toegelaten. Het apart wegen van de overige soorten metalen verliep snel. Het
opgeruimd
uitwegen van de lege aanhangwagen en bus ook, al moest ik behoorlijk manoeuvreren met de bak vanwege al het verkeer. Vrachtwagens, bestelbussen en personenauto's met aanhangers veranderde het erf in een mierenhoop.
Na het uitwegen heb ik de wagen buiten geparkeerd. Sonja was bij de administratie voor de financiƫle afhandeling. Ook die duurde erg lang dit keer : ruim 20 minuten! Normaal zijn we binnen 5 minuten weer vertrokken. Al met al waren we blij dat de loods er weer opgeruimd uitziet. De kuipen zijn weer geleegd. Op naar het nieuwe jaar.