vrijdag 23 december 2016

Alle ruimte benut

Wat ons opviel bij de grotere campers, is dat die extra ruimte niet terug te vinden is in het interieur. Ze kwamen ons erg volgebouwd over. Net zoals bij veel grotere caravans het geval is. Je weet hoe het gaat als je een lege kast in de je huis plaatst : binnen de kortste tijd is zo'n kast opeens vol! Zo gaat dat met elke ruimte die men kan benutten. Het gevolg is een zeer propperig interieur.
Wat ons ook opviel was dat in een aantal gevallen men het tweepersoonsbed taps gemaakt heeft. Aan het voeteneind aanzienlijk smaller dan aan het hoofdeind. Ook omwille van een kast of wasruimte. Sorry hoor, maar wat een idioot gedoe. Het lijkt erop, dat meer ruimte leidt tot minder comfort. Vooral als het gaat om bewegingsruimte.
Maar goed, niet iedereen beschouwt zo'n ding op wielen als veredeld kamperen. Sommigen nemen bijna al hun huisraad mee. Je moest eens weten hoe vaak op campings de stoppen doorslaan vanwege het hoge energieverbruik. Bij de beheerder slaan de stoppen ook soms door vanwege al mensen die per se in hun comfort zone willen blijven. Als zo'n decadente grote camper op z'n plek staat, horen we allerlei zoemende geluiden. Net alsof er een ufo geland is. Er komen pootjes naar beneden, luikjes gaan zoemend open, antennes komen piepend overeind en trapje schuift naar buiten. Dat laatste moet wel, want iemand moet de elektriciteitskabel aansluiten om de accu's op te laden. Als het rond etenstijd is, komt een joch op een brommertje met een grote Pizza kist achterop het veld oprijden. We hebben het een paar keer meegemaakt, dat we de bewoners van dergelijke campers nooit buiten gezien hebben. Afgaande op de motor in dergelijke campers, vraag ik me af in hoeverre die al dat gewicht gedurende een langere tijd probleemloos kan voorttrekken.