zaterdag 24 december 2016

Christmas Eve

Morgen vieren we de 1ste Kerstdag van de twee. Er staat een kerstbrunch gepland. Het wordt vast en zeker een leuke dag met onze dierbaren. Sonja heeft er weer haar best voor gedaan. Ik weet dat niet iedereen uitkijkt naar Kerst. Er zijn er die bewust de mistletoe mijden, uit angst met iemand die ze niet mogen te moeten staan zoenen. Tja, dat heb je als je zelf de uitnodigingen niet mag schrijven. Anderen leggen de lekkerste dingen even apart. Voor als de veelvraat-visite weer vertrokken is. Voor weer anderen is het een kwestie van een glas wijn en wat te eten vlak naast je voor  de ene hand en met de andere gewoon doorgaan met de smartphone.
Er zal ongetwijfeld minder gesproken worden. Tenzij praten met een volle mond gewoon is. En er zijn er altijd weer mensen die het geen enkel probleem vinden, om voor de 31 ste keer naar Hachi of een andere film te kijken.
Natuurlijk vieren de notoire drinkers ook kerst. Die grijpen hun kans om ook op een christelijke feestdag flink beschonken te raken. Van mij mag het allemaal. O ja, vergeet niet de gordijnen te sluiten. Er zijn mensen die de pest hebben aan kerst. Maar morgen is het bij ons feest. Kerstfeest. Met de gordijnen open. Fijne Kerstdagen!