vrijdag 30 december 2016

Slopen en bouwen

Onze stofzuiger begon een vreemde geur te verspreiden. Nee, er lag geen hondendrol in de stofbak. Het was een soort brandlucht! Omdat de motor onregelmatig z'n toeren draaide, dacht ik dat de koolborstels op waren. Ik besloot het zuigapparaat maar eens te demonteren. Zo'n ding is een bonk kunststof met een elektromotor. Ik kreeg hem niet direct open. Ik moest even een speciaal schroefbit maken. Ik heb de slijptol op een gewoon plat bitje gezet, omdat in het midden een gleufje moest komen. Met dat aangepaste bitje heb ik een speciale schroef eruit gedraaid. Na enig nader speurwerk, trof ik onder twee drukknoppen (on/off schakelaar en de knop voor het oprollen van het snoer) nog wat schroeven
aan. Toen die verwijderd waren, kon de stofzuiger in twee delen geopend worden.
In het midden stond weer een plastic verpakking, waar de motor zich in bevond. Die verpakking moest ook geopend worden door veel schroeven eruit te draaien. En zie daar : de motor!
Tot mijn verbazing zag ik helemaal geen koolborsteltje meer in een van de houders. De ander beschikte nog over een borsteltje van een paar millimeter.
Toen ik de houders wilde losmaken, zag ik dat de hele mikmak uit een stuk bestond! Dat hele onderdeel, waarin de borsteltjes zitten moest vervangen worden. Kassa! Komt bij dat ik ook wat bedrading moest losmaken met een soldeerbout. Mooi niet dus. We kopen een nieuwe stofzuiger.
Vanmiddag hebben Sonja en ik een kastje gemaakt als ombouw voor de sfeerhaard. Eerder hadden we de tv aan een beugel opgehangen en de oude cd kast weggedaan. We hebben samen een open kastje op maat gemaakt.
Nu nog een kleurtje geven.