dinsdag 6 december 2016

De democratie beschermen?

De politieke partij CDA wil de democratie beschermen. Verwezen wordt naar een bepaald akkefietje in een moskee, waar een stoere jongeman een oude man tegen de grond werkt. Over lafaards gesproken. In die moskeeën gebeuren veel meer dingen, die veel gevaarlijker zijn voor onze democratie.
Tja, de democratie. Is ie er nog? Ook het CDA ondermijnt de democratie. Er is telkens weer slechts één waarheid. Een afwijkende mening wordt niet meer getolereerd. Ons worden meningen opgedrongen als zijnde de enige waarheid. Een soort indoctrinatie, die in de jaren 50 en later de communisten zo werd verweten. Zo vindt de PvdA dat al die migranten vluchtelingen zijn. Mensen die op de vlucht zijn voor oorlogen en onderdrukking. Hahaha! Een heel naïeve mening. Maar volgens Samsom wel de enige waarheid. En wie hem daarin niet volgt, is een mensenhater, een racist enz. Leve de democratie. Impliciet stelt de PvdA dat de nieuwsberichten over het AZC in Ter Apel (waar veel kansloze asociale, criminele migranten zitten) dus leugens zijn. Hoe dom kan een mens zijn. De maatschappelijke onrust in ons land is vooral te wijten aan de politiek van de PvdA(sielzoekers).
Merkels dienstauto?
Niet alleen in ons land, ook elders in Europa (en zelfs in Amerika) beginnen kiezers zich steeds vaker te ergeren aan het egocentrische gedrag van politici. Onlangs hield een politica (econome) in Duitsland een kritisch geluid horen over de politiek van Angela Merkels regering. Die vrouw had zich daarop erg goed voorbereid en legde in haar spreekbeurt haar vinger op een aantal belangrijke pijnpunten, die ze onderbouwd had met voorbeelden. Tot mijn verbijstering zie ik een duidelijk ongeïnteresseerde Merkel verveeld om zich heen kijken en zelfs praten met iemand anders, terwijl anderen met hun Iphone bezig zijn. Is dat het nieuwe voorbeeld voor de komende generaties? Als ik de spreker geweest zou zijn, dan had ik mevrouw Merkel even tot de orde geroepen met de vraag, of ze misschien het fatsoen kan opbrengen om op z'n minst te willen luisteren en anders de ruimte te verlaten. Maar ja, dat is niet politiek correct. Het is dat soort onbeschofte arrogantie die de democratie ondermijnt en de woede wekt bij velen.