woensdag 14 december 2016

Kerstboom 2016

Vandaag werd de kerstboom bezorgd samen met een kerstpakket. We hebben er geen dennennaalden gras over laten groeien en zijn vanmiddag aan de slag gegaan. Eerst de opstelplaats op het pleintje weer terugvinden. Die is herkenbaar aan een tegel met een afwijkende kleur. Handig! Na die gelicht te hebben heb ik met de grondboor het gat in de grond weer geopend. Daarin heb ik het stuk kokerprofiel geplaatst en vastgezet door de grond aan te stampen.
Vervolgens hebben we de boom van het net ontdaan en tegen het profiel geplaatst. Toen we die aan het kokerprofiel hadden bevestigd, begonnen de takken langzaam maar zeker op hun plaats te zakken. Niet veel later stond er een mooie kerstboom te wachten om versierd te worden.
Een paar kinderen vroeg of ze ons mochten helpen met het versieren van de boom. Maar natuurlijk! Graag zelfs, want wat is er nou leuker om dat met verschillende generaties samen te doen? Terwijl de boom versierd werd met slingers en ballen, rolde ik het verlengsnoer af. Via een boom, het dak (ja, ik ben weer het dak opgegaan) en de dakgoot leidde ik het snoer naar een contactdoos buiten onder de overkapping.
De kinderen waren enthousiast bezig en druk aan het praten met de oudere bewoners. Na afloop kregen ze een versnapering als beloning. Om kwart over drie ging de kerstverlichting voor de eerste keer aan. A.s. zaterdag is een kerstbijeenkomst bij ons thuis. Dan wordt de inhoud van het kerstpakket  aangesproken. De uitnodigingen zijn al de deur uit.