vrijdag 30 december 2016

Moe van Obama

Sinds duidelijk is geworden dat Donald Trump zijn opvolger wordt, is Obama flink gaan roeren in de relaties tussen met name Rusland en de VS. Ik vind Obama's argumenten erg ongeloofwaardig. Hij verschuilt zich achter de CIA, die in het verleden heel vaak betrapt is op onwaarheden c.q. ordinaire leugens. Wie die leugens aan het licht brengt wordt als een staatsgevaarlijk bestempeld. Vandaar de verbeten jacht op klokkenluiders als Julian Assange.
Al met al is Obama mij erg zwaar tegengevallen. Hij heeft zijn hoofd volledig naar de Republikeinen laten hangen en daarmee naar het grote geld. Maar ja, als hij een andere (lees : vreedzame) koers was gaan varen, had men hem hoogst waarschijnlijk ook omgebracht. De meest populaire Amerikaanse presidenten zijn zij die oorlogen op hun naam hebben staan. Nu de Russen met de Turken de regie over de oorlog in Syriƫ dreigen over te nemen, is Amerika op zoek naar andere mogelijkheden om een derde wereldoorlog uit te lokken.
Obama hoopt met zijn activiteiten het Donald Trump haast onmogelijk te maken om de relaties tussen de VS en andere grote mogendheden te verbeteren. Hopelijk hebben die dat ook in de gaten. De CIA heeft tot nu toe niets van de beschuldigingen over hacken hard kunnen maken. De leugen regeert en de media proberen de wereld te indoctrineren richting weer een oorlog.