zaterdag 3 december 2016

Einde CBX tijdperk

Het is met de koppeling niet gelukt. Ik heb hem keurig volgens voorschrift gemonteerd, maar hij doet het gewoon niet. De montagevolgorde komt overeen met die van het boek en de diverse video's die ik bekeken heb. Dus?
Afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt : ik ga de motor toch maar wegdoen. Ik maakte steeds minder km's op dat mooie ding. Het rijden op zich is best wel erg leuk, maar de drukte op de wegen maken het aanzienlijk minder leuk voor mij. Vooral het bumper spatbordkleven vind ik erg gevaarlijk. Ik zie het niet zo zitten om de motor enkel te gebruiken voor ritjes over stille polderwegen. Ik had stilletjes gehoopt de CBX tot mijn 70ste te rijden. Maar we zijn dus voor de finish gestrand.
Vandaag, op een zonnige zaterdag,  is de CBX opgehaald. Hij emigreert naar BelgiĆ«. We gaan de komende periode op ons dooie gemakkie op zoek naar een minder snelle en kleinere tweewieler : een bromfiets. Er zijn hier nogal wat afstanden die net te groot zijn om 'even' op de fiets te doen. Vooral als het waait en dat doet het nogal in de polder. We zijn ervan overtuigd, dat een bromfiets een mooie vervanger zal zijn voor de motorfiets. Motorrijden kan ik altijd nog wel. Dan leen of huur ik er een. Kortom, de CBX is het land uit, we slaan nieuwe wegen in.