maandag 12 december 2016

Appen op de fiets verboden

De meeste media maken met deze kop melding van de maatregel. Halfbakken dus. Ze doen vermoeden dat bellen, gamen, sms'en enz. wel zou mogen. Tja, de journalistiek is ook niet meer wat het ooit was.
Wat ik ook halfbakken vind is de maatregel zelf. Nog niet zo lang geleden hield de minister vol dat het verbod geen zin heeft vanwege de haast onmogelijke handhaving. Volgens de minister, mevrouw (geen moeder?) Schultz, is de wet bedoeld om de jeugd te beschermen. Als dat het geval zou zijn, dan zou ik de maatregel aanzienlijk breder getrokken hebben. Anders blijven we aan de gang. Dus waarom niet in het algemeen een verbod voor alle verkeersdeelnemers? Dus ook voetgangers. Tenzij men ervoor gaat zitten of stil gaat staan. Zeg maar : geparkeerd.
Ik begrijp ook niet dat men het handsfree (oordopjes in) toch toestaat. Met die doppen in je oren hoor je de omgeving niet. Of moet men verplicht een schildje met SH (Slecht Horend) aan alle kanten van de fiets monteren? Bij dat zelfde ministerie is bekend, dat ook veel verkeersongevallen worden veroorzaakt tijdens handsfree bellen. Ik zeg : "Doe het in één keer goed."