woensdag 9 november 2016

Trump triomfeert

Tegen de verwachtingen van de polls en de berichten in de media in (geeft weer aan hoe de realiteit wordt weergegeven), is Donald Trump gekozen als de volgende president van Amerika. De helft van Amerika juicht, de andere helft huilt. Trump krijgt het voordeel, dat de Senaat gevuld is met Republikeinen. Die bezetting blokkeerde menige verandering die de huidige president, Obama, wilde doorvoeren. Een vreemde vorm van democratie.
Ik ben benieuwd wat de Amerikaanse buitenlandse politiek gaat worden. Trump riep weliswaar dat hij Amerika een andere rol in de wereld wil geven en de banden met o.a. Rusland en China wil verbeteren, maar ja het zijn wel Republikeinen.
De Democraten hebben een flinke dreun gekregen. Zelf vind ik dat Clinton zich te veel en te vaak liet meeslepen door Trump en zich verlaagde tot Trumps niveau. Ze had zich moet beperken tot haar eigen visie en plannen met betrekking tot Amerika. Trump heeft in mijn ogen veel harde, doch waarheidsgetrouwe uitspraken gedaan. Met name over het feit dat miljardairs Amerika besturen en de corrupte samenleving. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Trump zelf is en blijft immers ook een zakenman. En vooral Republikein.