dinsdag 1 november 2016

Minder, minder, minder!

Interessant dat een politicus vanwege een vraag voor de rechtbank moet verschijnen. Oké, de vraag van Wilders was nogal algemeen en had wat specifieker moeten zijn. Het ging natuurlijk niet om alle Marokkanen, maar om die vele nare Marokkanen. Ze zijn allemaal van het mannelijk geslacht. De meeste meisjes en vrouwen daarentegen gedragen zich heel anders. Die spreken opvallend genoeg erg goed Nederlands. Veel beter dan hun nare broers. Ze doen het erg goed op school, zijn ambitieus en willen meedoen, zelfs al mogen ze dat vaak niet van huis uit.  Kijk, dat vind ik pas integreren. Dat ze thuis hun cultuur bewaren is geen enkel probleem. Dat deden wij ook.
Veel Marokkanen waren dermate geschokt door Wilders' vraag, dat ze direct 500 euro van hem wilden zien. Huh?! Waarvoor? Voor een opleiding of voor het starten van een eigen, eerlijk bedrijf? Of voor drugs en een Kalasjnikov? Ik vind het een rare reactie, geld vragen. Alsof Wilders hen bij naam genoemd heeft. Zo lang duurde die verkiezingen toch niet? Maar ach, Wilders vragen naar het waarom van zijn vraag zou weer tot een confrontatie met feiten geleid hebben en daar lopen velen van hen nog steeds liever voor weg.
Ik hoorde de advocaat van Wilders haarfijn uitleggen waarom Wilders de vraag gesteld heeft. Zo'n rechtszaak draait immers om feiten. De advocaat noemde die feiten in de vorm van de vele problemen die dit deel van de bevolking veroorzaakt. Feiten gebaseerd op informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een waarheid die al decennia uitgesproken noch gepubliceerd mag worden, maar wel openbaar en vrij toegankelijk is. In deze rechtszaak opeens wel uitgesproken. De 'knelpunten' geven wel aan, dat er echt iets concreets gedaan moet worden. Zoals misschien minder nare Marokkanen? Of misschien meer Nederlanders die (hun) wangedrag als normaal accepteren? Ik ben bang, dat het de laatste optie wordt. Zo zijn veel Nederlanders nu eenmaal : slap Calvinistisch gedrag.