woensdag 16 november 2016

Slimme Wimmie

Vanmiddag heb ik de weigerende koppeling onder de loep genomen. Ik zag niets bijzonders. Ik besloot hem maar weer te monteren. Maar dat was sneller gedacht dan gedaan.
Sinds we hier wonen ben ik van het weer afhankelijk als ik wil sleutelen aan mijn CBX. De afgelopen dagen regende het voortdurend en was het koud. Ik zag me niet buiten onder een paraplu koude, zwarte klauwen handen halen. Ik ben per slot van rekening niet Gekke Gerritje.
Die natte dagen heb ik besteed aan wat werk binnenshuis. Vanmiddag scheen plotsklaps de zon. De temperatuur was ook aangenamer dan voorgaande dagen. Ik heb de afgelopen dagen verwoede pogingen ondernomen, om de volgorde van de koppelingsonderdelen te bepalen. Ik had ze in eerste instantie gewoonte getrouw op volgorde gelegd. Maar die raakte ik kwijt, doordat ik op de werkbank wat te enthousiast spullen opruimde. Lekker slim van Wimmie dus. Ik heb wel een werkplaatshandboek, met afbeeldingen, maar ook dat hielp me niet. Ik had toch beter wat foto's kunnen maken voor mijn extern geheugen. Het interne is nogal lek. Ik merk ook dat mijn technisch inzicht minder is geworden. Waarschijnlijk ook door mijn afbrokkelend geheugen en enthousiasme. Ik kan me niet meer voorstellen, dat ik ooit met gemak een motorblok uit- en in elkaar sleutelde. De jaren gaan echt tellen. Haha! Ja, ik lach er maar om. Mij wacht telkens weer nieuwe verrassingen en uitdagingen.
Ik ga nog één keer dat werkplaatshandboek erbij halen. Als dat niet lukt heb ik nog een ex-motormonteur annex slimme zoon en.... heleboel motorzaken. Ik maak er geen drama van. Gemak dient de mens.