donderdag 24 november 2016

Klussen in de camper

Vanmorgen heb ik de camper naar de loods gereden. De bus start met de gereviseerde startmotor nog steeds uitstekend. Het was daar in de loods niet echt stil, want schoondochter was boven druk bezig met een schuurfeest. Ze was een enorme wand aan het vlakschuren. Ik bleef beneden, want ik wilde de bagageruimte onder de beide zitbanken in de bus toegankelijker maken. Ik heb ze wat groter gemaakt en daarna schuifluikjes gemaakt om de openingen af te dekken. Ik heb multiplex plaatjes gebruikt en aluminium profiel voor de geleiding. Een geslaagde operatie. Alleen ga ik de luikjes nog mooi grijs rollen, zodat ze wat kleur betreft aansluiten op de rest.
Daarna heb ik beide ruitenwisserbladen vervangen door langere exemplaren. Ik had de mogelijkheden daartoe al eerder onderzocht. De oude bladen waren 55cm lang en er was nog voldoende ruimte voor langere exemplaren. Waarom langere? Omdat we wat hoger in de bus zitten, kijken we beiden net onder het niet geveegde deel van de ruit door. De 2,5 cm meer biedt ons net dat beetje meer zicht.
Na die klussen heb ik hier en daar wat opruim- en veegwerk uitgevoerd. Na een gezamenlijke kop koffie en nog wat opruimwerk ben ik naar het centrum gereden om een kapperszaak te bezoeken.