woensdag 9 november 2016

Suffe Koenders

Minister Koenders is bang voor de eventuele veranderingen voor wat betreft de samenwerking met de VS. Hij rept met name over de NAVO en Rusland. Trump eist dat elk NAVO lid zijn 'contractuele afspraken' nakomt. Van de 28 lidstaten zijn dat er slechts een stuk of 5. Men spreekt over 2% van het Bruto Nationaal Product wat aan Defensie besteed moet worden.
Wat Rusland betreft, Poetin gaf de voorkeur aan Trump als mogelijke opvolger van Obama. In Rusland is daarom nogal opgelucht en zelfs blij gereageerd op Trumps overwinning. Poetin hoopt met Trump tot betere betrekkingen te kunnen komen. Trump op zijn beurt wil ook betere betrekkingen met Rusland, Noord Korea en China. Koenders is daar blijkbaar niet blij mee. Stel je voor : krijgen we zowaar een kans op meer vrede in de wereld. Daar kan PvdA minister Gladjanus Koenders niet mee leven. Maar ach, leer mij wat over linkse, vals zingende papegaaien. We hebben zo'n vogel een tijdje in huis gehad. Ik heb geen hekel aan papegaaien, maar sommige kunnen beter de snavel dicht houden.
Ook de SGP ziet vrede niet zitten, want die wil miljarden meer voor ons oorlogsapparaat. "We moeten ons tegen onze vijanden verdedigen", is het argument. Ik dacht dat we aardig overweg kunnen met de Belgen, Engelsen en Duitsers. Erg opvallend voor een politieke partij met nota bene een Gereformeerde basis. Ik ben bang dat steeds meer politici besmet geraakt zijn met het Amerikaans oorlogszuchtig virus.