woensdag 16 november 2016

DENK positief

Op voorhand een complete politieke partij uitvlakken, vind ik nogal rigoureus. Onder die partijen zijn er ook, die positieve zaken in hun programma's hebben. Je moet natuurlijk niet alleen naar het programma kijken. Even zoeken om meer te weten van leiders en kandidaten is ook handig. Een partij kan dan voor lagere belastingen willen gaan, maar als een van de lijsttrekkers  "Indo's krijgen geen rijst meer" op zijn blog heeft staan, dan eh..... ga ik op zoek naar een andere partij.
Om die reden is de politieke partij DENK niets voor mij. Enge mensen.
Het gaat mij te ver om mensen als Coen, Hein en andere historische figuren uit onze cultuur te bannen. Ze hebben goede en slechte dingen gedaan. Net als Rutte en de mensen van DENK. Die koloniale daden moet men ook in de geest van die tijd zien. En vergeet niet : onder hen bevonden zich ook veel zwarten en bruinen. Ik vind wel, dat het CV van die nationale helden wat evenwichtiger en objectiever gebracht moet worden in onze geschiedenisboekjes. Ze waren niet bepaald heilige boontjes, maar zo ging dat in die tijd. Waarom wel over Coen, maar niet over de RK kerk zeuren? Zelfs Rutte heeft bloed aan zijn handen.
De Coentunnel en al die straten hoeven, mogen geen andere naam. Dat is onze geschiedenis (schrijft deze bruine tweede generatie Indo) . Wel een waarheidsgetrouwe beschrijving van de man in kwestie en zijn daden in de geschiedenisboekjes vermelden.
De partij wil ook een racisme gaan bestrijden door zo'n 1.000 politieagenten de straat op te sturen en een register aan te leggen. Ik zie het al zo gebeuren : elke keer als een getint iemand aangesproken wordt, is er weer sprake van racisme. Dat register zal heel snel vollopen, al was het enkel omdat iemand gevraagd wordt naar zijn werk.
Chemische castratie van pedofielen vind ik een prima idee. Gewone castratie trouwens ook. Overigens : enkel na een vergrijp. Niet op voorhand. Het castreren zou ik ook willen zien bij mensen die onze cultuur ondermijnen, onze maatschappij tot last zijn en/of een dubbel paspoort hebben.